Mild Adventures

Wandelreizen en fotoreizen op mensenmaat

Word je door je smartphone geleefd? Zin om enkele dagen te onthaasten in de bergen? Mild Adventures brengt je naar de stilste plekken in de Alpen en in het Amerikaanse Westen.  Boek nu zonder zorgen een begeleide wandelreis!

Wandelen in de natuur is weer tot jezelf komen. Daarom organiseer ik wandelreizen en echte huttentochten voor kleine groepen. Sinds eind 2019 organiseer ik ook een avontuurlijke fotoreis naar de USA (workshops) speciaal voor amateurfotografen die landschappen beter willen leren vastleggen, want ook fotografie is mijn grote passie.

“Ik ben al vaker in de Southwest geweest, maar dit was écht een droomreis”-Jeannette, deelnemer USA-wandelreis

Over wandelen in de natuur en naar landschappen kijken heb ik zo mijn eigen filosofie.  Ik geloof écht dat iedereen dit avontuur kan beleven.

Jonathan Vandevoorde

Klik bovenaan in het menu op ‘onze mooiste tochten’ voor gedetailleerde informatie.

 

Programma vaste vertrekdata 2024

4 – 22 oktober 2024 / Wandelreis Noord-Californië en Zuid-Oregon

Indrukwekkende rondreis in het ruige, minder bekende deel van Californië en in Oregon, waarbij enkele toppers zoals Redwoods N.P., Lassen Volcanic N.P., Crater Lake N.P. en natuurlijk Yosemite N.P. niet ontbreken! De climax is de beklimming van vulkaan South Sister in de Cascade Range! € 2960.  VOLGEBOEKT – in oktober 2025 is nog plek – zie onder.

Crater Lake, Oregon

2de helft september 2024 / Fotoreis Italiaanse Dolomieten

Nieuwe reis in samenwerking met NatureTalks naar de meest fotogenieke plekken in UNESCO Werelderfgoed Dolomieten, waar deze bijzondere rotsbergen ’s ochtends en ’s avonds baden in het speciale licht van de ‘enrosadira’. Een paar nachten slapen we hoog in de bergen in een authentieke berghut. Met o.a. de Drei Zinnen, Lagazuoi en de Pragser Wildsee. Prijs ong. €1500 (exacte prijs is bekend voor de zomer)

 

Dolomieten

 

1-15 december 2024 / Fotoreis Arizona & Bryce en Zion Canyon

In samenwerking met NatureTalks organiseer ik opnieuw deze zeer afwisselende 14-daagse fotoreis naar heel bijzondere bekende en minder bekende canyons en woestijnen van Arizona en Zuid-Utah. Elke dag gaan we op de mooiste plekken fotograferen en leer ik je om betere landschapsfoto’s te maken. Het wisselvallige weer in december staat garant voor dramatische luchten en intense contrasten. Zowel beginnende als gevorderde landschapsfotografen komen op deze reis ruimschoots aan hun trekken !

2018_southwest_0481-lr_wm

 

Programma vaste vertrekdata 2025

26 april – 10 mei 2025 / Wandelreis ‘Best of the Southwest’

Meivakantie-special!  Scherp geprijsde 2-weekse groepsreis (max. 10 deelnemers) waarin we schitterende dagtochten ondernemen in de mooiste natuurparken van Arizona en Utah, waaronder Grand Canyon, Monument Valley en Arches National Park. Absolute topper die ik al jaren in mijn programma heb en zelf begeleid. Ong. € 2550  (definitieve prijs is voor de zomer bekend).

2016_southwest_1274-1

3 – 21 oktober 2025 / Wandelreis Noord-Californië en Zuid-Oregon

Indrukwekkende rondreis in het ruige, minder bekende deel van Californië en in Oregon, waarbij enkele toppers zoals Redwoods N.P., Lassen Volcanic N.P., Crater Lake N.P. en natuurlijk Yosemite N.P. niet ontbreken! De climax is de beklimming van vulkaan South Sister in de Cascade Range! Ong. € 2960 (definitieve prijs is in het najaar bekend). 

Huttentochten – vertrekdatum op aanvraag (voor groepen)

Bent u een vriendengroep of bedrijf en je wil eens helemaal weg van de wereld, de natuur in? Voor groepen v kan ik een heerlijke huttentocht of wandelreis op maat organiseren onder begeleiding van een gediplomeerd wandelgids. Neem gerust een kijkje in het aanbod. De reisdata en -som zijn in onderling overleg te bepalen. Weet echter dat de meeste hutten in de Alpen pas midden juni opengaan en in de 2de helft van september al sluiten.

Vragen?

Neem gerust contact met mij op voor meer informatie.

Sociale media

Volg mij op IG @mild_adventures en MildAdventures op Facebook

 

Te huur in Oostenrijk

Wist je dat je ook voor de huur van een vakantieappartement in Oostenrijk bij mij terecht kunt? Een prachtige pied-à-terre tussen de Hohe Tauern en de Zillertaler Alpen, voor echte wandelliefhebbers. Ga gerust eens kijken.

 

“Forget the box. Just think outside”