Onze formule

We trekken met een gids enkele dagen lang diep het gebergte in en lopen met eigen rugzak over hoge passen en door schitterende valleien. We zijn helemaal weg van de bewoonde wereld en de stress. Teambuilding in de natuur. Iedereen die fit is kan dit avontuur beleven. En met coaching kunt u naar een concreet doel toewerken als u dat wilt.

Samen de bergen beleven

Toegegeven, helemáál weg van de beschaving zijn we niet. Dat is ook niet nodig. In de Alpen liggen comfortabele berghutten op een dagafstand lopen van elkaar. We wandelen van berghut naar berghut onder begeleiding van een bergwandelgids. De hele reis wordt door Mild Adventures vooraf geregeld, zodat je tijd hebt om te wandelen en te genieten, in de meest indrukwekkende natuur die we ons kunnen voorstellen.

Neue Fürther Hütte (Salzburgerland, Oostenrijk)

In de berghut

We overnachten in gemeenschappelijke Matrazenlager en wassen ons doorgaans aan de koude kraan. Er is een kantine waar de huttenwaard maaltijden serveert die zoveel mogelijk met lokale producten worden bereid. De volgende ochtend zijn we voor dag en dauw uit de veren. Want een zonsopgang in het hooggebergte wil je niet missen! Ook onze accommodatie in het dal, waar we de eerste en de laatste nacht doorbrengen, is zorgvuldig uitgekozen. Het comfort is eenvoudig maar persoonlijke gastvrijheid en ‘karakter’ vinden wij het belangrijkst.

Veiligheid en conditie

De etappes zijn zo uitgekozen dat iedereen met een redelijke tot goede conditie de tocht aankan. We wandelen op gemarkeerde paden, waar risico’s doorgaans gedekt zijn door uw gewone reisverzekering (*). Toch zijn er uitdagingen genoeg: kuitenbijters, los puin, afgronden langs het pad en af en toe grote huppelstenen, of een bergbeek die we moeten oversteken, of slecht weer: het hoort er allemaal bij.

(*) Dit is niet standaard voor alle reisverzekeringen het geval. Controleer dit zorgvuldig. Wij kunnen u hierbij adviseren.

Coaching voor uw team?

Zit uw afdeling of bedrijf in een (lastige) veranderingsfase, of een groot project? Er kan ook coaching aan de tocht gekoppeld worden, waarbij naar een concreet doel toe wordt gewerkt.  U brengt uw eigen projectcoach mee (voorkeur), of wij regelen er tegen meerprijs een voor u die het proces begeleidt. Wat in de praktijk ook waardevol blijkt is, om enkele weken na het afronden een intensieve fase in een project, ‘op afstand’ terug te blikken en te evalueren met elkaar. Dan is een huttentocht tegelijk beloning, pas op de plaats en evaluatiemoment. In een dergelijke opzet bespreken we vooraf de doelstellingen met u.

Een typisch programma        

Een standaard avontuur begint op dinsdag of woensdag en eindigt op zondag. Zodoende mis je een minimum aan productieve tijd op kantoor. Andere data en/of langere tochten zijn uiteraard ook mogelijk. (Voor onze exclusieve wandelreis naar Amerika geldt uiteraard een andere regeling. Zie voor meer details aldaar.)

  • Op dag 1 carpoolen we naar onze accommodatie. ’s Avonds worden we door de gids (en eventueel coach) gebrieft over de tocht. Smartphones en tablets worden ingeleverd als u dat aandurft!.
  • Op dag 2, 3, 4 en (soms) 5 wandelen we met onze eigen rugzak in de bergen. We overnachten in hooggelegen berghutten.
  • Aan het eind van de middag op de laatste wandeldag dalen we af naar onze accommodatie in het dal. Opfrissen en gezamenlijk diner met nabespreking.
  • ’s Ochtends vroeg op laatste dag vertrekken we voor de reis terug naar huis, waar we in de loop van de middag aankomen.

De groep is idealiter niet groter dan 10 wandelaars. De beste periode, naargelang van de hoogte en de streek, loopt zowat van 2e helft juni tot het derde weekend van september (afhankelijk van de locatie. Geldt niet voor de USA). Op verzoek zijn ook trips in een andere periode of met een sportiever karakter mogelijk (bijv. via ferrata, een topbeklimming). Op verzoek kan Mild Adventures tegen meerprijs vluchten regelen i.p.v. carpooling, voor zover daar een relevante tijdwinst mee te behalen is (dat is zeker niet altijd het geval). En wat dacht je van onze exclusieve wandelreis naar de Nationale Parken van het Amerikaanse Zuid-Westen?  Een schitterende ervaring voor elke actieve natuurliefhebber!

SLDR_117