Ons team

Mild Adventures werkt met gediplomeerde bergwandelgidsen die opgeleid zijn in Oostenrijk.

Jonathan Vandevoorde (1966)

Jonathan is reisjournalist, oprichter en bezieler van Mild Adventures en hoofdredacteur van Bergen Magazine en van Wandelmagazine. Hij heeft als gecertificeerd projectmanager (IPMA-C, Prince-2, Agile PM) een jarenlange ervaring bij grote bedrijven achter de rug. In die rol heeft hij managers als mensen leren kennen die onder een enorme druk moeten presteren.

wp-madv-29

“Maar zelf haalde ik mijn energie uit bergwandelen en verhalen vertellen in woord en beeld. Om die reden richtte ik in 2007 het buitensportblad Bergen Magazine op dat ik als hoofdredacteur tot een succes heb uitgebouwd. De oplage bedraagt ondertussen bijna 12.000 exemplaren.” Het bloed kroop waar het niet gaan kon en Jonathan besloot om zich voltijds op zijn passies te storten. Om die reden volgde hij in Salzburg de opleiding tot gediplomeerd bergwandelgids, waar hij net als Gerdi lid is van de Verein der Salzburger Bergwanderführer. Dat stelt hem in staat om op een professionele wijze wandeltochten in de bergen te organiseren en te begeleiden.

“Niets geeft mij meer voldoening dan met gelijkgezinden samen de bergen in te trekken en hen het overweldigende landschap op een unieke manier te doen beleven, met alle zintuigen. In een vorig leven deed ik dat eigenlijk ook al, eerst als bergwandelbegeleider (toen een studentenbijbaantje) en later ook als professionele reisleider in het buitenland. In ‘onze’ Alpen ken ik plekken waar je na amper twee uur stappen helemaal weg bent van de beschaving, omringd door echte wildernis. Onderweg zijn in zo’n landschap doet iets met je. Het is een gelukzalige verslaving. Gezond bovendien, zowel je lichaam als je geest worden er sterker van. Beleef het één keer en je raakt het bergvirus nooit meer kwijt.”

Tussen het hoofdredacteurschap en de huttentochten door schrijft en fotografeert Jonathan ook nog reportages over actieve reizen voor verschillende kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland (www.eenbergwerk.nl – LinkedIn). Jonathan Vandevoorde geeft lezingen over natuurbeleving in enkele prachtige bestemmingen en het zachte avontuur dat iedereen daar kan beleven.

Gerdi Verwoert (1964)

Gerdi

Gerdi begon serieus met wandelen toen ze een hond aanschafte. Tijdens een vakantie in de Oostenrijkse Alpen ontdekte ze haar passie voor de bergen. Ze verhuisde naar Salzburgerland en brengt nu het grootste deel van haar tijd in de bergen door. In 2007 voltooide ze bij de Verband Alpine Vereine Österreich haar opleiding tot bergwandelgids. “Bergwandelen betekent voor mij vooral genieten van de natuur en de rust. Wandelen in de bergen maakt mijn geest heerlijk vrij en het lichaam lekker moe. En na een lange tocht is er niets mooiers dan op een bankje voor een berghut de zon langzaam onder zien gaan. Daar laat ik graag anderen van meegenieten.” Gerdi is lid van de Verein der Salzburger Bergwanderführer en volgt elk jaar (herhalings)cursussen om haar kennis op peil te houden.

 

 

Voor de via ferratatocht in de Dolomieten werken we met de berggidsen van de Alpinschule Sexten.