Wandelreis USA ‘Best of the Southwest’

Wandelreis Amerikaanse Zuidwesten
26 april-10 mei 2025. In de meivakantie ontdek je op deze 2-weekse groepswandelreis in het Amerikaanse Zuidwesten het beste van wat de spectaculaire canyons in Arizona en Utah te bieden hebben. Weg van de massa’s bovendien!

“Best of the Southwest” is een fotogenieke wandelreis in een kleine groep door Arizona en Utah (en een stukje Colorado) waarbij we de beroemde maar ook minder bekende natuurparken van het geologisch bijzondere Coloradoplateau op een unieke manier beleven, midden in het misschien wel het spectaculairste landschap op aarde. De wandelingen zijn qua niveau erg gevarieerd maar gaan altijd over goede paden. Dank zij mijn uitgebreide kennis van het gebied weet ik ook de toeristische hotspots te omzeilen. Deze reis in één grote aaneenschakeling van WOW-momenten!

De lente is een ideaal seizoen om in de Southwest te wandelen: lekker weer, droog, niet heet. We rijden vanuit Las Vegas in onze eigen minivan, waardoor de reis meteen ook een unieke Amerikaanse roadtrip wordt. We overnachten in comfortabele budgethotels en lodges vlakbij of in de parken. In de meeste parken hebben we een volledige dag ter beschikking en maken we wandelingen van 2 tot 5 uur, maar wel altijd verwijderd van de toeristische massa’s! En wilt u het eens een middagje rustiger aan doen, dan kan dat uiteraard ook.

We maken wandelingen in de volgende parken:

  • Mesa Verde National Park (o.a. rondleiding ruïnes begeleid door een park ranger)
  • Monument Valley (daar wandelen we naar de top van een tafelberg met sympathieke Navajogidsen, een heel bijzondere ervaring!)
  • Antelope Canyon
  • Grand Canyon National Park (wie wil daalt gedeeltelijk af in de kloof – een hele dagtocht).
  • Zion National Park
  • Bryce Canyon National Park
  • Capitol Reef National Park
  • Dead Horse Point State Park
  • Arches National Park
  • Goblin Valley State Park

Kijk hier het videoverslag van een voorgaande editie van de reis:

Meer weten over het programma ? Neem vrijblijvend contact op.

Inschrijven?  Dit kan hier.

Waarom Mild Adventures?

U bent met nooit meer dan 10 deelnemers op pad. En ik begeleid de reis altijd zelf. Ik kom al bijna 30 jaar in het gebied en kent de parken en de bewoners door en door. Ik heb de accommodaties, van eenvoudige hotels tot log cabins, zelf geselecteerd op basis van hun ligging en prijs/kwaliteitverhouding. Dank zij mijn contacten in de V.S. kan ik  ze ook reserveren voor een erg gunstige prijs. Kortom: een onvergetelijke belevenis gegarandeerd!

 

 

Comments are closed.