Onze filosofie

De alomtegenwoordigheid van smartphones vergt het uiterste van ons mentale uithoudingsvermogen. ‘Omni-connectivity’ heet het, en er lijkt geen ontkomen aan. Of toch? Mild Adventures trekt je weg uit de rat race.

We leven met onze neus op het schermpje van een telefoon. De druk van het werk is definitief de privésfeer binnengedrongen. Heb jij ook steeds vaker het gevoel dat je de voeling met de essentie en uiteindelijk met jezelf aan het verliezen bent? We razen over de digitale snelweg zonder navigatie.

Radicaal onthaasten

Vanwege onze rol in een organisatie en de verwachtingen uit onze dagelijkse omgeving proberen we ‘bij te blijven’. Willen we onszelf niet te pletter lopen? Dit kan alleen door er uit te stappen. Helemaal weg, in een omgeving zonder afleidende prikkels, omringd door niets dan schoonheid: in de bergen. Tijdens een trektocht van Mild Adventures worden we teruggeworpen op elkaar, groeien naar elkaar toe.

“If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together” – Afrikaans gezegde

Wij doen niet –  juíst niet – aan adrenalinesporten. Wandelen in de natuur is het meest toegankelijke avontuur dat er is. Wij geloven in de weldaden van deze vorm van ‘mild avontuur’. En het is verbazend hoeveel onherbergzame natuur er nog te vinden is op amper tien uur rijden van ons werk, namelijk in de Alpen.

Dit krijg je ervoor terug

“Het is alsof ik al een week weg ben” is een veelgehoorde uitspraak na de eerste dag op onze huttentochten. Een seconde duurt een minuut, een minuut een uur en een uur is een eeuwigheid als je in de woeste natuur te voet onderweg bent. Na een dag van laag-intensieve inspanning in de natuur is het hoofd leeg. Stel je dan eens voor wat drie dagen bergwandelen met je doet!

“Klim op de zwerfkei die jouw weg verspert en geniet van het uitzicht.”– David Baird

De afzondering stimuleert dat je in jezelf (her)ontdekt wat je primaire kracht is waarmee je de verantwoordelijkheden op je werk en in het dagelijkse leven met volle energie de baas kunt. Met inspanning komt immers mentale ontspanning, en daarmee afstand. Inzicht. Perspectief. En hernieuwde waardering voor je medemensen, of dat nu familie of vrienden is, of je collega’s op het werk.

Oprichter Jonathan Vandevoorde: “De kracht van onze formule zit in de eenvoud ervan. Geen workshops of verplichte kost, maar vooral geen zorgen aan je hoofd. Wij regelen alles, zodat jullie de leegte kunnen ontdekken!”

LR-wpmadv-73