Fotoreis Dolomieten

22-29 september 2024. De  Dolomieten in Italië zijn UNESCO Werelderfgoed. We fotograferen een week lang in verschillende bergmassieven, elk met hun eigen karakter, en verbazen ons over de kleuren en het lichtspel die dit gebied zo uniek maken.

Niet voor niets staan de ‘Bleiche Berge’ op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het landschap grossiert in fotogenieke plekken. Het lichtspel op de grillige rotswanden levert ’s ochtends en ’s avonds vaak zo’n mooi schouwspel op dat ze er in de lokale taal een eigen woord voor hebben bedacht: enrosadira. Maar ook overdag valt er in de verschillende bergketens genoeg te fotograferen. Loopgraven en ruïnes uit de Eerste Wereldoorlog, blauwe bergmeren, eindeloze vergezichten, pittoreske dorpen en kerkjes en misschien wel een glimp van de eerste herfstkleuren, wie weet? Zet je schrap voor een fotofest in het mooiste gebied van de Alpen! Ik neem je mee naar de mooiste fotoplekken van zijn geliefde Dolomieten:

  • Sextner Dolomieten met de Drei Zinnen,
  • Pragser Wildsee,
  • Lagazuoi,
  • Cinque Torri,
  • Seiseralm,
  • Sellamassief
  • Villnöstal.

Voor deze reis is een goede basisconditie en gedegen wandeluitrusting vereist omdat niet alle plekken direct met de auto bereikbaar zijn.

Interesse? Neem contact op voor details. Ook in september 2025 wordt deze reis georganiseerd, i.s.m. NatureTalks

 

 

 

 

Omdat voor een dergelijke reis persoonlijke aandacht belangrijk is en omdat we ook elkaars fotografische oogst bespreken, is het aantal deelnemers beperkt tot maximaal 8. Jonathan Vandevoorde komt al meer dan 2o jaar in de Dolomieten en kent de massieven en wandelpaden erg goed. Hij kent de locaties en scout voortdurend naar fotografische kansen in functie van de wisselende weersomstandigheden. Bovendien heeft hij de accommodaties zelf geselecteerd op basis van hun ligging, faciliteiten en prijs/kwaliteitverhouding.

Comments are closed.