Wat kost het?

Standaard ben je op een Mild Adventures-trip vijf dagen weg, waarvan drie volle dagen in de bergen: dat is onze formule. Elk avontuur wordt in overleg samengesteld en de prijs per persoon hangt vooral af van het aantal deelnemers en eventuele bijkomende wensen.

Inbegrepen in elk arrangement

 • Alle accommodaties o.b.v. half pension en het delen van een dubbel- of meerpersoonskamer in het dal en een Lager in de berghut, tenzij anders vermeld. (voor de Amerikareis geldt: alle overnachtingen met ontbijt voor zover dit inbegrepen is in de prijs van de overnachting).
 • Transfers en vervoer ter plekke (bijv. naar/van start- of eindpunt van de tocht).
 • Briefing en volledige begeleiding door de bergwandelgids van dag van aankomst tot en met de laatste wandeldag.
 • Eventuele kabelbanen of huur van specifieke uitrusting indien voor de hele groep benodigd.
 • Inhuren alpiene berggids mocht een extra bergsportactiviteit dat nodig maken (bijv. via ferrata, alpinisme).
 • Administratie- en ticketkosten voor vluchten + luchthaventransfers indien van toepassing (lees hiernaast).

Deze bijkomende kosten zijn afhankelijk van uw extra wensen en zullen in de uiteindelijke prijsopgave meegenomen worden.

Voor eigen rekening

 • Brandstofkosten naar bestemming en terug. In principe carpoolen we.
 • Tol op snelwegen, tunnels en bergpassen
 • Snacks voor tijdens de tocht (mueslirepen, fruit, chocolade …).
 • Lunches/lunchpakketten tijdens de tocht en dranken ’s avonds. Hiervoor leggen we soms samen een ‘pot’ aan.
 • Huur of aanschaf van eventuele extra individuele uitrusting (bijv. wandelstokken, rugzak, …). Uiteraard kunnen wij dit voor u regelen (tegen kostprijs).
 • Speciale buitensportverzekering. Een reguliere reisverzekering dekt meestal de kosten van de risico’s van het wandelen in de bergen op gemarkeerde paden, wat met Mild Adventures altijd het geval is. Reisverzekeringspolissen verschillen echter onderling vaak als het gaat om bergredding: dan kan een verzekering voor ‘avontuurlijke sporten’ uitkomst bieden. Voor extra activiteiten zoals via ferrata of alpinisme is altijd een buitensportverzekering nodig. Dit is niet duur en wij kunnen helpen met het afsluiten ervan.

Prijsindicatie

Geen enkel arrangement is precies hetzelfde, ook niet als het om onze ‘standaard’ tochten gaat.

Zo is er al een arrangement ‘Met zicht op de Grossvenediger‘ (ons paradepaard, totaal 5 dagen) vanaf € 595 p.p.

Vliegen?

Een rit naar Zwitserland, Oostenrijk of het Ortlergebied (Noord-Italië) neemt doorgaans 10 uur in beslag, met uitzondering van de Voor-Alpen (bijv. Bregenzerwald) die in ong. 8 uur te bereiken zijn. In de Dolomieten ben je in 11 tot 12 uur. Carpoolen gaat in principe vlot. Bovendien wordt rijden daardoor minder slecht voor het milieu dan vliegen.

Soms kan vliegen tijdwinst opleveren, maar dat hangt sterk van de bestemming af. Bijvoorbeeld Stubaital is vanuit Innsbruck, waar Transavia op vliegt, snel te bereiken. De ervaring leert echter dat je met vliegen ‘van deur tot deur’ toch ook wel 8 uur onderweg bent. Vliegen maakt het arrangement bovendien duurder, want voor ingecheckte bagage dien je bij te betalen.
Voor het uitzoeken en reserveren van vluchten en luchthaventransfers brengt Mild Adventures eenmalig € 69 (ex. BTW) administratiekosten in rekening. De kosten voor de tickets worden vóór de reis apart gefactureerd.

Voor de Amerikareis geldt een afwijkende regeling. Mild Adventures boekt in principe de tickets voor de groep  maar deze zijn niet in het vermelde reisbedrag inbegrepen. De prijzen fluctueren namelijk nogal naargelang het moment van reserveren. Administratiekosten zijn bij deze reis echter niet van toepassing.

LR-wpmadv-37