Huttentocht Dolomieten

De Sextener Dolomieten in Zuid-Tirol, met in het hart de fameuze Drei Zinnen, zijn het kroonjuweel van het UNESCO Werelderfgoed Dolomieten. We wandelen op deze huttentocht 3 of 4 dagen door een indrukwekkend mooi gebied waar tijdens de Eerste Wereldoorlog hevig gevochten is.

Tussen 1915 en 1917 woedden intense gevechten langs het zgn. ‘Tiroler Front’ van WO I. In de Sextener Dolomieten, nu een van de beroemdste natuurparken in Zuid-Tirol, lagen de loopgraven zo dicht bij elkaar dat de vijandelijke troepen elkaar horen en soms zelfs zien. Tijdens deze vierdaagse trektocht kronkelen we door het woeste kalkstenen landschap van de ‘bleiche Berge’ van de enige oergezellige hut naar de andere. De meer dan 3000 meter hoge bergen rondom zijn ronduit indrukwekkend: steil, ruig, onherbergzaam, maar toch toegankelijk. De afstanden zijn niet al te groot zodat we alle tijd hebben om oude loopgraven te verkennen en mooie natuur te ontdekken.

Deze huttentocht is geschikt voor zowel beginners als ervaren bergwandelaars en wordt op aanvraag georganiseerd voor groepen vanaf 5 personen. Een goede conditie is evenwel noodzakelijk en je moet vrij zijn van hoogtevrees.

 

 

Tip

Deze reis kan makkelijk gecombineerd worden met de huttentocht over de Karnischer Höhenweg.

Comments are closed.