Wandelreis USA Zuidwesten

2018_southwest_0337-1
28 sept – 16 okt 2022. Onvergetelijke dagtochten in de indrukwekkendste canyons van Colorado’s Rocky Mountains, Utah en Arizona, een bijzondere regio waar geologische tijd in steen veranderd is.

*** Gegarandeerd vertrek. Nog 3 plekken beschikbaar in 2022! ***

De Southwest is als een tweede thuis voor mij. Voor de vijfde keer op rij, na tweemaal uitstel vanwege de pandemie, begeleid ik de reis naar “het land van steen geworden tijd”. Waar mogelijk wandelen we ver weg van de toeristische hotspots om te genieten van de mooiste landschappen van Utah en Arizona en de Rocky Mountains van Colorado.  De wandelingen zijn qua niveau erg gevarieerd maar gaan altijd over goede paden en duren maximaal 6 uur.

Oktober is Indian Summer, de beste periode om de Southwest te ervaren

We rijden vanuit Denver in onze eigen minivan, waardoor de hele trip een unieke Amerikaanse ervaring wordt. We overnachten in comfortabele budgethotels vlakbij of in de parken. In de Grand Canyon logeren we in de houten ‘cabins’ van een rustiek lodge niet ver van de verlaten North Rim. We wandelen in beroemde natuurparken zoals Monument Valley, Antelope Canyon, Grand Canyon, Bryce Canyon, Arches en Rocky Mountain National Park, maar verkennen ook minder bekende pareltjes zoals Capitol Reef National Park en de imposante Black Canyon of the Gunnison.

Kijk hier het videoverslag (met geluid) van een vorige editie:

We wandelen in de volgende parken:

  • Rocky Mountain National Park
  • Black Canyon of the Gunnison National Park
  • Mesa Verde National Park (begeleid door een park ranger)
  • Monument Valley (daar wandelen we naar de top van een tafelberg met twee sympathieke Navajogidsen, een heel bijzondere ervaring!)
  • Antelope Canyon
  • Grand Canyon National Park (de weinig bezochte North Rim!)
  • Bryce Canyon National Park
  • Capitol Reef National Park
  • Dead Horse Point State Park
  • Arches National Park

In de meeste parken hebben we een volledige dag en soms zelfs meer ter beschikking om te wandelen. En wilt u het eens een middagje rustiger aan doen, dan kan dat uiteraard ook.

Meer weten over het programma ? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Inschrijven?  Dit kan hier.
(Omdat de edities in 2020 en 2021 vanwege corona niet konden doorgaan, loopt de editie van 2022 heel snel vol. Stuur mij een mail als je interesse hebt om deel te nemen)

Waarom Mild Adventures?

U bent met nooit meer dan 10 deelnemers op pad. En Jonathan komt al bijna 30 jaar in het gebied en kent de parken en de bewoners door en door. Hij heeft de accommodaties, van eenvoudige hotels tot log cabins, zelf geselecteerd op basis van hun ligging, faciliteiten en prijs/kwaliteitverhouding. Dank zij zijn contacten in de V.S. heeft hij ze ook kunnen reserveren tegen erg gunstige voorwaarden. Kortom: een onvergetelijke belevenis gegarandeerd!

 


Comments are closed.