Wandelreis USA Zuidwesten

2018_southwest_0337-1
27 sept – 15 okt 2023. Onvergetelijke dagtochten in de indrukwekkende canyons van  Utah en Arizona en in de bergen van de Colorado Rocky Mountains.

Het Amerikaanse Zuidwesten is als een tweede thuis voor mij. Voor de zesde keer al begeleid ik in 2023 de reis naar “het land van steen geworden tijd”. Waar het kan neem ik jullie mee naar stilste plekken van de nationale parken, ver weg van de toeristische plekken, om wandelend te genieten van de mooiste landschappen van Utah en Arizona en de Rocky Mountains van Colorado.  De wandelingen zijn qua niveau erg gevarieerd maar gaan altijd over goede paden en duren maximaal 6 uur.

Oktober is Indian Summer, de beste periode om de Southwest te ervaren

We rijden vanuit Denver in onze eigen minivan, waardoor de reis meteen ook een unieke Amerikaanse roadtrip wordt. We overnachten in comfortabele budgethotels vlakbij of in de parken. In de Grand Canyon logeren we in de houten ‘cabins’ van een rustiek lodge niet ver van de verlaten North Rim. We wandelen in beroemde natuurparken zoals Monument Valley, Antelope Canyon, Grand Canyon, Bryce Canyon, Arches en Rocky Mountain National Park, maar verkennen ook minder bekende pareltjes zoals Capitol Reef National Park en de imposante Black Canyon of the Gunnison.

Kijk hier het videoverslag (met geluid) van een editie enkele jaren terug (de Rocky Mountains zaten toen nog niet in het programma):

We maken wandelingen in de volgende parken:

  • Rocky Mountain National Park
  • Black Canyon of the Gunnison National Park
  • Mesa Verde National Park (begeleid door een park ranger)
  • Monument Valley (daar wandelen we naar de top van een tafelberg met twee sympathieke Navajogidsen, een heel bijzondere ervaring!)
  • Antelope Canyon
  • Grand Canyon National Park (de weinig bezochte North Rim!)
  • Bryce Canyon National Park
  • Capitol Reef National Park
  • Dead Horse Point State Park
  • Arches National Park

In de meeste parken hebben we een volledige dag en soms zelfs meer ter beschikking om te wandelen. En wilt u het eens een middagje rustiger aan doen, dan kan dat uiteraard ook.

Meer weten over het programma ? Neem vrijblijvend contact op.

Inschrijven?  Dit kan hier.

Waarom Mild Adventures?

U bent met nooit meer dan 10 deelnemers op pad. En Jonathan komt al bijna 30 jaar in het gebied en kent de parken en de bewoners door en door. Hij heeft de accommodaties, van eenvoudige hotels tot log cabins, zelf geselecteerd op basis van hun ligging, faciliteiten en prijs/kwaliteitverhouding. Dank zij zijn contacten in de V.S. heeft hij ze ook kunnen reserveren tegen erg gunstige voorwaarden. Kortom: een onvergetelijke belevenis gegarandeerd!

 


Comments are closed.