Wandelreis Amerikaanse Zuidwesten

Wandelreis Amerika
28 sept – 13 okt 2018: we nemen je mee op een onvergetelijk avontuur in de indrukwekkendste canyons van Utah, Colorado en Arizona op deze exclusieve 16-daagse wandelreis. Zet je schrap voor een heel bijzondere natuurervaring in het land van steen geworden tijd.

De Southwest is als een tweede thuis van oprichter Jonathan Vandevoorde! Voor de derde keer op rij begeleidt hij de reis naar “het land van steen geworden tijd”, van 28 september tot en met 13 oktober. Jonathan is bergwandelgids, reisfotograaf en een echte Amerika-kenner (hij woonde er in de jaren negentig en is al meer dan 60 keer in de parken geweest!). Waar mogelijk wandelen we ver weg van de toeristische hotspots om te genieten van de mooiste landschappen van Utah en Arizona en Colorado.  Onderweg deelt Jonathan ook tips voor betere landschapsfotografie. De wandelingen zijn erg gevarieerd in zwaarte maar gaan altijd over goede paden en duren maximaal 6 uur.

In Las Vegas sluiten we de reis af met een wel erg bijzondere avondwandeling langs en ín de spectaculaire casino’s van de Strip.

Oktober is Indian Summer, de beste periode om de Southwest te ervaren

We rijden vanuit Las Vegas in onze eigen MPV-wagen, waardoor de hele trip een unieke Amerikaanse ervaring wordt. We overnachten in comfortabele budgethotels vlakbij de parken. In de Grand Canyon logeren we in eenvoudige ‘cabins’ van een rustiek lodge niet ver van de verlaten North Rim. In Las Vegas slapen we de laatste avond in een van de grootste hotels langs de Strip.

Kijk hier het videoverslag (met geluid) van een vorige editie:

We bezoeken de volgende parken:

  • Zion National Park
  • Bryce Canyon National Park
  • Capitol Reef National Park
  • Dead Horse Point State Park
  • Arches National Park
  • Mesa Verde National Park met een park ranger
  • Monument Valley in de Navajo Nation (daar wandelen we naar een tafelberg waar geen enkele andere ‘blanke’ komt!)
  • Lower Antelope Canyon in de Navajo Nation
  • Grand Canyon National Park (de weinig bezochte North Rim!)

In de meeste parken hebben we een volledige dag en soms zelfs meer ter beschikking om te wandelen. En wilt u het eens een middagje rustiger aan doen, dan kan dat uiteraard ook.

Meer weten over het programma ? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Uiterste inschrijvingsdatum: 30 juni 2017
De administratieve afhandeling en ticketing van deze reis wordt verzorgd door HT Wandelreizen. Daarom gelden er andere betalings- en annuleringsvoorwaarden maar ben je wel verzekerd van de voordelen van het Garantiefonds (raadpleeg hierover de specifieke reisvoorwaarden van HT)

Waarom Mild Adventures?

U bent met nooit meer dan 10 deelnemers op pad. En Jonathan komt al 25 jaar in het gebied en kent de parken en de bewoners door en door. Hij heeft de accommodaties, van eenvoudige hotels tot log cabins, zelf geselecteerd op basis van hun ligging, faciliteiten en prijs/kwaliteitverhouding. Dank zij zijn contacten in de V.S. heeft hij ze ook kunnen reserveren tegen erg gunstige voorwaarden. Kortom: een onvergetelijke belevenis gegarandeerd!


Comments are closed.