Rijn-wandelreis

Einde van de Klostersteig bij Assmannshausen

Op de zonnige hellingen boven de Rijn zorgen de wijnvelden vol riesling en spätburgunder voor een kleurrijk herfstspektakel. Op deze groepswandelreis lopen we door kleurrijke bossen en wijngaarden van klooster naar kasteel naar klooster, getuigen van een roerig en rijk verleden.  Vervolgens leggen we de mooiste etappe af van de Rheinsteig, hoog boven het diep ingesneden Mittelrheintal.

Deze wandeldriedaagse in het Duitse Rheingau grossiert in vergezichten en fotogenieke momenten. Hét wijngebied van Hessen is de bakermat van de Duitse ‘Rijnromantiek’, en je ziet meteen waarom: wijngaarden, bossen, kastelen en kloosters wisselen elkaar continu af. Op de tweedaagse Klostersteig lopen we langs bekende en minder bekende kloosters in het Rijndal, sommige waarvan ook hun eigen wijngoed hebben. Het landschap en de vergezichten veranderen continu. Halfweg slapen we in een comfortabel hotel.

Op de derde dag lopen we hoog boven het rotsachtige Mittelrheintal (UNESCO Werelderfgoed) een schitterende etappe van de Rheinsteig, langs de steilste wijngaarden van Duitsland. Eind oktober zijn de herfstkleuren op hun hoogtepunt, dus fotogenieke plaatjes gegarandeerd! De bodem zorgt er hier voor dat de wijnen een specifieke (vaak minerale) afdronk ontwikkeld hebben. En dat gaan we proeven, tijdens een afsluitende wijnproeverij in een van de pittoreske dorpen langs de Rijn.

De wandelingen zijn nooit langer dan 6 uur en de hoogteverschillen bedragen hooguit 200 meter. Soms gaat het door het bos een stukje steil omhoog of omlaag, maar dit soort passages zijn nooit erg lang. Persoonlijke begeleiding door Jonathan Vandevoorde. We slapen in comfortabele hotels met halfpension. Omdat dit een zgn. ‘midweek’ is, kan ik deze reis aan een erg scherp tarief aanbieden!

CORONA-PROOF: uiteraard houden we rekening met de voorschriften rond Corona en houden we afstand. En je betaalt pas als de reis zeker doorgaat.

Inschrijven kan hier.

Comments are closed.