Natuurreis Alpen & Dolomieten

De beroemde Drei Zinnen in de Dolomieten
21-29 juni 2021 – Bijzondere begeleide natuurreis in het grootste nationaal park van de Alpen, de Hohe Tauern en in de Sextner Dolomieten waar de Eerste Wereldoorlog onuitwisbare sporen in het landschap achtergelaten heeft. We overnachten in comfortabele herbergen met een bijzonder karakter.

Als gediplomeerde Salzburger Bergwanderführer is Jonathan thuis in de Hohe Tauern (Oostenrijk). In twee van de mooiste gletsjerdalen van het nationaal park vertelt hij over de bijzondere geologische. glaciologische én mensgeschiedenis van dit fascinerende stukje Alpen. We wandelen aan de ijzige voeten van de Grossvenediger en van de Grossglockner, de hoogste bergen van Oostenrijk. Daarna verhuizen we naar Noord-Italië, waar we drie dagen lang genieten van de indrukwekkende dolomietenbergen rond de Drei Zinnen. Ik vertel er de bijzondere verhalen van wat zich tijdens de Eerste Wereldoorlog afgespeeld heeft.

We bezoeken/wandelen in:

  • Krimmler Watervallen (wandeling)
  • Nationalpark Zentrum (bij slecht weer) of de Wildkogel (wandeling bij goed weer)
  • Obersulzbachtal (wandeling, zicht op Grossvenediger)
  • Grossglockner Hochalpenstrasse
  • Kaiser Franz-Josef Höhe, aan de voet van de Grossglockner (wandeling)
  • Sextner Dolomieten: div. wandelingen in en rond het Fischleintal, de Drei Zinnen, op deKarnischer Hauptkamm
  • Innsbruck (facultatief)

Als je wilt, kun je je reis met een dag uitbreiden in het hart van  Innsbruck om, samen met Jonathan, het historische centrum van deze boeiende ‘Alpenhoofdstad’ te ontdekken. Dan wordt de terugreis een stuk relaxter! Geef uw keuze aan in het commentaarveld van het inschrijfformulier (****hotel+ontbijt in het centrum, meerprijs).

CORONA-PROOF:  je betaalt pas als de reis zeker doorgaat én als de bestemming op code geel/groen staat.

 

Comments are closed.