Huttentocht Karnischer Höhenweg

slr-dji_0096
1 – 6 sept 2022  Zinderende huttentocht over de grenskam tussen Oostenrijk en Italië. In 4 dagen lopen we het Tiroolse deel van dit beroemde pad over de spannende Karnische bergkam, langs overblijfselen uit de Eerste Wereldoorlog en met vergezichten tot in de Gailtaler Alpen en de machtige Dolomieten.

Hoewel deze schitterende huttentocht conditioneel niet zwaar is, is er wel de garantie op kippenvel! Waar vroeger de Oostenrijks-Hongaarse troepen de vijand aan de overzijde van de vallei, in de Dolomieten, in de gaten hielden, wandelen wij over richels, langs diepe afgronden en over talloze toppen met Gipfelkreuze als in een achtbaan. Onderweg komen we geregeld bunkers, loopgraven en andere resten uit de Eerste Wereldoorlog tegen, waarover Jonathan je vanalles zal vertellen. bovendien zijn de berghutten waar we logeren op deze toer bijzonder qua karakter. Op de Karnische Höhenweg beleven we een van de mooiste én interessantste lange afstandsroutes in de Oost-Alpen. Let op: niet voor mensen met hoogtevrees!

Prijs = volpension (3 maaltijden inbegr.), dus geen verrassingen! En veiligheid gaat boven alles.  Op de hutten is alles goed geregeld i.v.m. corona (de regels voor komende zomer zijn nog niet bekend). Bij slecht weer kan het zijn dat we (deels) een alternatieve route van hut naar hut moeten lopen.

TIP

Deze trektocht kan gecombineerd worden met de huttentocht in de Sextener Dolomieten (27 aug – 1 sept).

 

Comments are closed.