Huttentocht Karnischer Höhenweg

Over de graat gaat het zo drieënhalf dagen lang
30 juni – 4 juli 2021. Zinderende huttentocht langs de sporen van de Eerste Wereldoorlog. In 4 dagen lopen we het eerste, Tiroolse deel van dit beroemde pad dat de Oostenrijks-Italiaanse grens volgt over de spannende Karnische bergkam, met vergezichten tot in de Gailtaler Alpen en de machtige Dolomieten.

Hoewel deze schitterende tocht conditioneel niet erg zwaar is, is er wel de garantie op kippenvel! Waar vroeger de Oostenrijks-Hongaarse troepen de vijand aan de overzijde van de vallei, in de Dolomieten, in de gaten hielden, lopen wij over richels, langs diepe afgronden en over talloze toppen met Gipfelkreuze als in een achtbaan. Onderweg komen we geregeld bunkers, resten en loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog tegen, waarover Jonathan je vanalles zal vertellen. bovendien zijn de vier hutten waar we logeren op deze toer bijzonder apart en gezellig. Op de Karnische Höhenweg beleven we een van de mooiste én interessantste lange afstandsroutes in de Oost-Alpen.

Veiligheid staat boven alles!  Op de hutten is alles goed geregeld om eventuele besmettingen te voorkomen. En bij slecht weer wordt een alternatieve, minder spannende route van hut naar hut gelopen.

TIP

Deze reis is makkelijk te combineren met mijn natuurreis Hohe Tauern/Dolomieten.

 

Comments are closed.