Fotoreis Utah & Grand Canyon

Wandelreis Amerika
8 – 17 april 2022 – Zeer complete fotoreis naar Utah en de Grand Canyon. Alle landschappelijke hoogtepunten die de streek zo beroemd maken, van canyons tot rotsbogen, komen aan bod.

Nergens zijn de landschappen zo grillig is als in het stroomgebied van de Colorado River, vooral in de staat Utah! Het zuiden van de staat bestaat uit niets anders dan kleurrijke canyons, uitgestrekte bossen, indrukwekkende rotsbogen, uitgedoofde vulkanen. Op deze compacte reis fotograferen we alle hoogtepunten die Utah kenmerken, plus natuurlijk ook de Grand Canyon, net over de grens in Arizona. Dit is een zeer afwisselende reis die alle landschapsvormen die de streek zo beroemd maken, in elkaar verenigt. Jonathan, die er al jaren komt, zal je de mooiste plekken op de beste tijdstippen van de dag laten zien en leren hoe je betere foto’s kan maken. Daarom is deze reis zeer aansprekend voor zowel de beginnende als de gevorderde landschapsfotograaf.

We bezoeken o.a.

  • Arches N.P. & omgeving Moab (o.a. Dead Horse Point)
  • Goblin Valley
  • Capitol Reef N.P.
  • Scenic Byway 12 door Grand Staircase-Escalante N.M.
  • Bryce Canyon N.P.
  • Lake Powell
  • Grand Canyon N.P.
  • Route 66 stadjes
  • Las Vegas

Meer details weten over het programma ? Neem vrijblijvend contact met mij op.
Ik heb deze reis ontwikkeld in opdracht van Naturetalks.nl. Inschrijven kan daarom uitsluitend via hun website. Op die site vind je ook een uitgebreidere reisbeschrijving.

In december begeleid ik een andere, iets uitgebreidere fotoreis naar het Zuidwesten van Amerika, namelijk naar Arizona. In deze reis bezoeken we eveneens Bryce Canyon en Grand Canyon National Parks (overlap).

Tijdens mijn tientallen reizen door het Zuidwesten heb ik veel drone- en timelapseopnamen kunnen maken. Zij brengen de bijna buitenaardse landschappen van het Coloradoplateau vanuit een heel bijzonder perspectief tot leven:

Een selectie foto’s van wat je kunt verwachten tijdens deze reis:

Omdat voor een dergelijke reis persoonlijke aandacht belangrijk is en omdat we ‘s avonds elkaars fotografische oogst bespreken, is het aantal deelnemers beperkt tot maximaal 8. Jonathan (eigenaar van dit platform) komt al meer dan 25 jaar in Amerika en kent haar natuurparken en geschiedenis door en door. Hij kent de locaties en scout voortdurend naar fotografische kansen in functie van de wisselende weersomstandigheden. Bovendien heeft hij de accommodaties zelf geselecteerd op basis van hun ligging, faciliteiten en prijs/kwaliteitverhouding. Dank zij zijn contacten in de V.S. heeft hij ze ook kunnen reserveren tegen erg gunstige voorwaarden.

Comments are closed.