Huttentocht ‘Dreiländertrek’

De Richter Hütte
5-10 juli 2020 – Uitdagende, fotogenieke en zeer afwisselende 4-daagse trektocht van hut naar hut in het schitterende Nationaal Park Hohe Tauern, in het ruige grensgebied tussen Salzburg, Tirol en Zuid-Tirol (It.). Vier dagen weg van de beschaving: een onvergetelijke belevenis.

De Hohe Tauern beschouwt Mild Adventures oprichter Jonathan Vandevoorde een beetje als zijn tweede thuis. De eeuwig witte drieduizenders in het grootste nationaal park van de Alpen vormen de indrukwekkende achtergrond voor deze door hem persoonlijk begeleide vierdaagse huttentocht door drie Länder: Salzburgerland, Tirol en Zuid-Tirol.

In het hart van het nationaal park, ver achter de Krimmler watervallen  – de hoogste van de Alpen – lopen we vier dagen lang over bergpassen een schitterende bergronde tussen het vergletsjerde Grossvenedigermassief, het massief van de Reichenspitze boven het Italiaanse Ahrntal en de drieduizenders van de Zillertaler Alpen. Elke avond komen we aan in een andere berghut  en genieten er ‘s avonds van de onvergetelijke sfeer onder wandelaars en bergbeklimmers.

De dagetappes zijn tussen de 5 en 8 uur lang en het terrein is afwisselend en ruig met stevige hoogteverschillen. Een goede conditie is noodzakelijk en men moet vrij zijn van hoogtevrees (enkel passages met vaste kettingen, afgronden, mogelijk restsneeuw).

 

Comments are closed.