Huttentocht Dolomieten

Huttentocht Dolomieten
De Alta Via delle Dolomiti 1 is de koningsroute dwars door het UNESCO Werelderfgoed Dolomieten. Vanaf Prags tot vlakbij Cortina lopen we de eerste etappes van deze zeer afwisselende en uitzichtrijke trektocht.

De eerste vier dagen van de “AV Uno”, zoals hij genoemd wordt, doorkruisen we de meest verbluffende landschappen van de beroemde Dolomieten: sappige bergweiden, puinhellingen, steile passen, kloven… We ontdekken het allemaal. Toch is de tocht geschikt voor beginnende ‘huttentochters’. Het pad is in 95 procent van de gevallen breed en makkelijk beloopbaar en de hoogteverschillen zijn niet overdreven groot. Voor de (facultatieve) beklimming van de Seekofel (2810 m) zijn een goede conditie en stevige kuiten echter onmisbaar.

Let op!

  • Deze reis is maatwerk en wordt op aanvraag voor kleine groepen georganiseerd met een gids.
  • Vanwege de beperkte beschikbaarheid in sommige hutten is vroeg reserveren (minstens 3 maanden voor vertrek) aanbevolen!
  • Het is mogelijk om naar Venetië te vliegen. Transfer van/naar de luchthaven is inbegrepen in de prijs. De prijs van het vliegticket echter niet. Rijden we met eigen auto’s, dan wordt de transfer geregeld van het eindpunt terug naar het startpunt waar we onze auto’s hebben laten staan.

 

Comments are closed.