Wandelreis USA Rockies & Prairies

Spirit Mountain (Cody)
30 mei – 16 juni 2019. Een actieve wandelreis naar de nationale parken van Colorado, Wyoming en South-Dakota waarbij natuurbeleving, wildlife, de indianengeschiedenis en de uitgestrekte landschappen van de ‘Great West’ een blijvende indruk zullen achterlaten.

Van de oneindige grasvlaktes onder een enorme hemelkoepel tot de mighty Rocky Mountains: het Westen van de Verenigde Staten kenmerkt zich door niets dan imposante clichés. In het land waar de Indianen en bisons ooit heer en meester waren, laat ik jullie te voet de mooiste plekken zien in de nationale parken van Badlands in South Dakota, Yellowstone en Grand Teton in Wyoming en natuurlijk Rocky Mountain National Park in Colorado. Onderweg is het spotten van wildlife een garantie! Tijdens deze 18-daagse reis bezoeken we bovendien enkele boeiende plaatsen die een rol gespeeld hebben in de Indianenoorlogen van de tweede helft van de negentiende eeuw. En rond (en op!) het gigantische Crazy Horse Memorial nemen we deel aan een uniek wandelevenement!

We overnachten in eenvoudige hotels. In Yellowstone slapen we in onze eigen tent en in Grand Teton in canvastenten.  Op deze reis komt het Wilde Westen echt tot leven.

We bezoeken de volgende bezienswaardigheden en parken

  • Fort Laramie National Monument
  • Crazy Horse Memorial
  • Mt Rushmore National Monument
  • Wounded Knee Cemetery
  • Badlands National Park
  • Devils Tower National Monument
  • Yellowstone National Park
  • Grand Teton National Park
  • Rocky Mountain National Park

In de meeste parken hebben we een volledige dag en soms meer ter beschikking om te wandelen. En wilt u het eens een middagje rustiger aan doen, dan kan dat uiteraard ook.

Meer weten over het programma ? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Inschrijven?  Dit kan hier.

Uiterste inschrijvingsdatum: 15 april 2019

Bekijk hier ook het bijzondere filmpje over de bisons dat ik maakte:

https://vimeo.com/301459038

U bent met nooit meer dan 10 deelnemers op pad. En Jonathan komt al meer dan 25 jaar geregeld in Amerika en kent haar parken en geschiedenis. Hij heeft de accommodaties, van eenvoudige hotels tot canvastenten, zelf geselecteerd op basis van hun ligging, faciliteiten en prijs/kwaliteitverhouding. Dank zij zijn contacten in de V.S. heeft hij ze ook kunnen reserveren tegen erg gunstige voorwaarden. Kortom: een onvergetelijke belevenis gegarandeerd!

 

Comments are closed.